templom.jpg

Számos kispesti tisztelőjével együtt szomorúan értesültem arról, hogy a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánián – a 2013-ban történt nyugállományba vonulásáig – 30 éven át szolgálatot teljesítő Hegedűs László esperes plébános 88 éves korában elhunyt.

Kispesten – nem csak a hívők körében – köztudott volt, hogy a halk szavú, szeretetteljes, segítőkész plébános kitűnő pásztora volt hívei közösségének, emlékét megőrizni mindannyiunknak kötelessége.

Hegedűs László plébános úrról illő megemlékezések, valamint természetesen egyházi szertartások is voltak. Életútja egyházához kötötte, de kötelességem megemlíteni, hogy Hegedűs László lelkészi munkája mellett, közéleti szerepet is vállalva, részese volt szűkebb pátriánk ügyes bajos dolgai intézésének. Bizonyára vannak, akik jó érzéssel emlékeznek arra, hogy az 1980-as években a plébános úr tagja volt a kerületi tanácsnak. A magam részéről együttműködésünkről csak jó emlékeket őrzök arról, ahogy a városfejlesztés, az oktatási és szociális feladatok körében a munkámat támogatta. Kapcsolatunkat a kölcsönös tisztelet jellemezte. Ma is szép emlékeim közé tartozik, hogy házasságkötésekor fiamat Hegedűs László plébános és temploma oltára elé vezethette feleségem. A Plébános úr a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia centenáriumára írt könyv általa dedikált példányával pedig személyesen tisztelt meg.

Hegedűs László emlékét, a kispestiek sokaságával együtt, kegyelettel megőrzöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://kispestanno.blog.hu/api/trackback/id/tr5614912176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása